Ειδησεογραφικό site

Ερντογάν: Η Ρωσία πολεμά την αντιπολίτευση του Άσαντ – Μόνο η Τουρκία πολεμά πραγματικά το ISIS

23

Διά της πλέον επίσημης οδού απαντά η Τουρκία στις καταγγελίες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι συναλλάσσεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο πρόεδρος Ερντογάν «σήκωσε το γάντι» και επιχείρησε να απαντήσει, τονίζοντας πως μόνο η Τουρκία πολεμά πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος και πως η Ρωσία «δεν πολεμά τους τζιχαντιστές, αλλά την αντιπολίτευση του Άσαντ, τους Τουρκμένους».

«Είναι ανοησίες ότι εμείς αγοράζουμε πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές. Όποιος το ισχυρίζεται πρέπει να το αποδείξει», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε: «Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητος. Μόνο η Τουρκία πολεμά πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος. Η Συρία και ο Άσαντ το στηρίζουν». «Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στον Άσαντ», επέμεινε, «αυτός και οι υποστηρικτές του είναι οι πηγές που χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος». «Θέλω να σας ρωτήσω ποιος στηρίζει το Daesh; Ποιος σκότωσε 380.000 ανθρώπους με πυραύλους και βόμβες; Ήταν ομάδες της αντιπολίτευσης»;

Η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές διεθνώς, κατέληξε ο Ερντογάν και προειδοποίησε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση απέναντι στον οποιοδήποτε παραβιάζει τα σύνορά της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.