Ειδησεογραφικό site

Ερντογάν: Έφτιαξε γιγαντιαία αφίσα για την άλωση της Πόλης

25

Ενώ για τους Έλληνες η 29η Μαΐου είναι μια αποφράδα ημέρα θλίψης, εξαιτίας της άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς, η γειτονική χώρα πραγματοποιεί διήμερο εορτασμό και μάλιστα, με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και με το βλέμμα στραμμένο στην διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με την ευκαιρία των εορτασμών των 562 χρόνων από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, φρόντισαν να μπουν μαζί σε μια γιγαντιαία αφίσα, που τοποθετήθηκε στην πλατεία Yenikapı της Πόλης, εκεί όπου στις 29 και στις 30 Μαΐου λαμβάνουν χώρα οι σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επίσημοι εορτασμοί, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, πραγματοποιούνται στις 30 Μαΐου και όχι στις 29, που είναι η ημέρα της επετείου, για να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν, αφού το κόμμα των Ερντογάν και Νταβούτογλου, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), προσβλέπει να επηρεάσει τους ψηφοφόρους, με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Η τεράστια αφίσα των Ερντογάν και Νταβούτογλου έχει έκταση 4.709 τ.μ. και επάνω γράφει το σλόγκαν: «Οι άνθρωποι είναι αρκετοί για εμάς». Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του βιβλίου Γκίνες στην Τουρκία, Şeyda Subaşu Gemici, η αφίσα μετρήθηκε και βρέθηκε η μεγαλύτερη στον κόσμο, έτσι, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και εκτόπισε την μεγαλύτερη του 2014, που ήταν μια αφίσα από την Ινδία, με μέγεθος 3.361 τ.μ.!

Τα σχόλια είναι κλειστά.