Ειδησεογραφικό site

Εργάνη: 189.572 νέες θέσεις εργασίας το επτάμηνο

27

Θετική είναι η εικόνα της αγοράς εργασίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα οι αναγγελίες πρόσληψης ήταν κατά 13.275 θέσεις περισσότερες από τις απολύσεις.

Επίσης, το πρώτο επτάμηνο του έτους (Ιανουαρίου – Ιουλίου) δημιουργήθηκαν 189.572 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση η επίδοση αυτή είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι (91.611 θέσεις εργασίας) και η υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα.

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας σταδιακά αλλάζει. Η μισθωτή απασχόληση αυξάνεται, ενώ και το ποσοστό ανεργίας, παρότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι η αποκλιμάκωση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων από τις αρχές του έτους είναι μειωμένος κατά 9,32%.

Ο κ. Βρούτσης τονίζει τέλος πως σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές της απασχόλησης είναι θετικές, ενώ εκτιμά πως «εμπεδώνεται σταδιακά -και λόγω της συνεπούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων- ένα κλίμα θετικών προσδοκιών και εμπιστοσύνης που τροφοδοτεί το νέο κύκλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.