Ειδησεογραφικό site

Επιστολή SOCAR σε Λαφαζάνη-Τι θα γίνει με το αζέρικο αέριο;

28

Συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ζήτησαν με επιστολή τους οι εκπρόσωποι της κρατικής εταιρίας Φυσικού Αερίου του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR), για να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Οι Αζέροι αξιωματούχοι ζητούν να μάθουν από τον νέο υπουργό, τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης για το αν ισχύει η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το ελληνικό δημόσιο προς την SOCAR ή αν έχει ανατραπεί η πράξη μεταβίβασης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε δηλώσει ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, μεταξύ αυτών και ο ΔΕΣΦΑ, θα επανέλθουν σε πρώτη φάση, σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, στο νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως ήταν πριν τις μνημονιακές αποφάσεις.

Ο υπουργός έχει ήδη αναγγείλει τη σταδιακή, άλλα άμεση κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και τη διακοπή της διαδικασίας αποκρατικοποίησης ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ κατά την τελετή παραλαβής από τον τέως υπουργό Γ.Μανιάτη. Επισημαίνοντας ότι «το χρέος αξιοποιείται από τις νεοαποικιακές δυνάμεις της ΕΕ, προκειμένου να κατεδαφίσουν τα πάντα στη χώρα» ο κ. Λαφαζάνης έδωσε έμφαση στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Το τελικό τίμημα που έχουν προσφέρουν οι Αζέροι για το 66% του ΔΕΣΦΑ ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ, ποσό που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει εξευτελιστικό

Τα σχόλια είναι κλειστά.