Ειδησεογραφικό site

Επιπλέον ένα εκατ. ευρώ στην Κύπρο για το μεταναστευτικό, με απόφαση Αβραμόπουλου

28

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 0,98 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης στην Κύπρο για να στηρίξει τη χώρα όσον αφορά την παροχή στέγασης, την κάλυψη καθημερινών βασικών αναγκών και ιατρικής περίθαλψης σε περίπου 400 Σύριους υπηκόους που διασώθηκαν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Σε δήλωσή του, ο Έλληνας Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι είπε δήλωσε ότι, “στο πλαίσιο των νέων χρηματοδοτικών μηχανισμών που θέσπισε η Επιτροπή για να στηρίξει τις χώρες που έρχονται αντιμέτωπες με αυξημένες πιέσεις σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης, χορηγούμε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ στις κυπριακές αρχές. Αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση θα βοηθήσει τις κυπριακές αρχές στη διαχείριση της μη αναμενόμενης άφιξης ενός αριθμού Σύριων υπηκόων.»

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η χρηματοδότηση θα παρασχεθεί για περίοδο 4 μηνών και τα μέτρα θα εστιάζονται στον αρχικό τους έλεγχο, την κάλυψη της διατροφής και άλλων βασικών αναγκών, στην ενοικίαση οχημάτων για τη μεταφορά τους, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη διερμηνεία και την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.