Ειδησεογραφικό site

Επιμένουν οι Βρυξέλλες:Μια τελείως “καθαρή” έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο είναι “μάλλον απίθανη”

55

«Η όποια απόφαση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης θα πρέπει να έχει ληφθεί ως τις αρχές Δεκεμβρίου», σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

«Μια τελείως ‘καθαρή’ έξοδος» της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης είναι «μάλλον απίθανη», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης συντακτών ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η όποια απόφαση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης θα πρέπει να έχει ληφθεί ως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, επιταχύνει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για την έλευση της τρόικα στην Αθήνα.

Εντός της ημέρας, κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να συνομιλήσουν τόσο με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής.

Στόχος είναι οι δύο πλευρές να έρθουν όσο γίνεται πιο κοντά σε σημαντικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα εργασιακά, ώστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά το Eurogroup της Πέμπτης, να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρίμερους στην Αθήνα.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.