Ειδησεογραφικό site

Επιμένει στη ρήξη η Αριστερή Πλατφόρμα – Ιskra.gr: Απαιτούνται ριζοσπαστικές επιλογές

32

Την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι επίκειται η συμφωνία με τους εταίρους, η Αριστερή Πλατφόρμα επιμένει στην επιλογή της ρήξης.

Στο διαδικτυακό τόπο iskra, που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το κύριο άρθρο τιτλοφορείται «Στις κρίσιμες ώρες απαιτούνται ριζοσπαστικές επιλογές».

Στο άρθρο αυτό, παρουσιάζεται η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha, υπό το πρίσμα του ποσοστού των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ της ρήξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας δηλώνουν ότι επιθυμούν «ρήξη» με τους δανειστές, ενώ το 34% επιλέγει «συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο των ερωτηθέντων το 50,2% απαντά ότι θέλει τη συμφωνία, ενώ το 37,4% επιθυμεί τη ρήξη, με το 12,4% να δηλώνει ότι δεν απαντά.

Το iskra παρατηρεί, δε, ότι «στο ερώτημα “ευρώ ή δραχμή” το οποίο τίθεται κάπως…. “ξεκούδουνα”, χωρίς να τίθεται η δραχμή ως δυνατή εναλλακτική λύση σε μια ενδεχόμενη “κακή συμφωνία”, το 77% (!) τάσσεται υπέρ του ευρώ, παροτι το 40% περίπου των πολιτών θέλει σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τη ρήξη απέναντι σε μια συμφωνία, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της τελευταίας.

»Μήπως, λοιπόν, η κακή διατύπωση των ερωτημάτων προκαλεί απαντήσεις σε “σύγχυση”; Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι πολίτες δεν φαίνεται να κινούνται με βάση τις υποδείξεις της μιντιοκρατίας!» καταλήγει το άρθρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.