Ειδησεογραφικό site

Μπακογιάννη: «Προτιμώ να πέσω ηρωικώς, από το να πέσω ξεφτιλισμένη»-Εκλογή Προέδρου τώρα

34

Να περάσει η Ελλάδα σε επιθετική διαπραγμάτευση και να είναι εκείνη που θα κάνει προτάσεις στην τρόικα, ώστε να κλείσει τώρα το πακέτο και να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης της Οικονομίας, πρότεινε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη ευρείας συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία, την οποία ευθέως κατηγόρησε για αστοχία σε ορισμένα θέματα και για το γεγονός πως δεν έχει καταστήσει σαφή την ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή.

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε επίσης υπαρκτό τον κίνδυνο του grexit, του να βρεθεί δηλαδή η Ελλάδα έξω από τη ζώνη του ευρώ, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η χώρας μας «δεν πρέπει να γίνει το παράδειγμα της ευρωπαϊκής χώρας που κατρακύλησε στον λαϊκισμό».

«Έστω και την ύστατη ώρα, η γραμμή πρέπει να είναι κοινή, πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο», παρατήρησε, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Σαμαρά. Μεταξύ των θεμάτων που θα μπορούσαν να συμφωνηθούν σε μια τέτοια συνάντηση, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε την άμεση εκλογή του νέου Προέδρου, και κάλπες  σε έξι μήνες ή οκτώ μήνες.

Σε ερώτηση για το αν θα περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα, η κ. Μπακογιάννη απάντησε καταφατικά λέγοντας: «από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής, δεν μπορούμε να τα τινάξουμε στον αέρα. Και αν θέλετε, προτιμώ να πέσω ηρωικώς, από το να πέσω ξεφτιλισμένη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.