Ειδησεογραφικό site

Επικριτικό το «Ποτάμι» για την επιλογή Δήμα ως υποψηφίου Προέδρου

40

Με τη φράση «μισές αλήθειες από τα παλιά κόμματα», το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη επικρίνει την επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας από την συγκυβέρνηση.

«Ο Σταύρος Δήμας υπήρξε ένας έντιμος και μετριοπαθής πολιτικός, περιχαρακωμένος όμως στα στενά όρια του κομματικού συστήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Το Ποτάμι έχει προτείνει στα κόμματα, που είναι στη Βουλή, να συνεννοηθούν και να επιλέξουν για Πρόεδρο έναν πολίτη που θα εκφράζει τη δυναμική που κρύβει μέσα της η ελληνική κοινωνία και όχι έναν πρώην πολιτικό», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μισές αλήθειες από τα παλιά κόμματα

Το παλιό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο Σταύρος Δήμας υπήρξε ένας έντιμος και μετριοπαθής πολιτικός, περιχαρακωμένος όμως στα στενά όρια του κομματικού συστήματος. Το Ποτάμι έχει προτείνει στα κόμματα, που είναι στη Βουλή, να συνεννοηθούν και να επιλέξουν για Πρόεδρο έναν πολίτη που θα εκφράζει τη δυναμική που κρύβει μέσα της η ελληνική κοινωνία και όχι έναν πρώην πολιτικό. Αλλά ο κ.Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος είναι στη λογική της “ανάκλησης εφεδρειών”. Και ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια αρνείται να μας πει ποιος θα πρέπει να είναι ο Πρόεδρος των Ελλήνων μιας και το μόνο που φαίνεται να τον νοιάζει είναι οι υπουργικές καρέκλες.

Το σημαντικό όμως θα ήταν η παραπαίουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο «κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ» να μας ξεκαθαρίσουν ποιο είναι το σχέδιο τους για τους επόμενους δύσκολους μήνες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.