Ειδησεογραφικό site

Επικοινωνία Ιερώνυμου-Κωνσταντοπούλου για το επεισόδιο της Μεγαλόπολης

35

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προκειμένου να ενημερωθεί για την «επεισοδιακή» επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη.

Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής το γεγονός χαρακτηρίζεται «ατυχές» ενώ σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή όταν κατά την είσοδο των επισήμων στον ναό ο δεσπότης τους έκανε παρατήρηση γιατί άργησαν για λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ιερεμίας δεν αρκέστηκε σε μια απλή παρατήρηση αλλά σε πολύ έντονο ύφος έκανε μακροσκελείς παρατηρήσεις που αφορούσαν και στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, αλλά και γενικά όλους τους επισήμους που μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας.

Η αντίδραση των καλεσμένων ήταν άμεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να προτρέπει και τους υπόλοιπους και τελικά να αποχωρούν όλοι από την εκκλησία.

Σύμφωνα με όσα λένε παρόντες στο επεισόδιο, πρόκειται για στιγμές με μεγάλη ένταση.

Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν και στην συνέχεια πηγαίνουν προς το μνημείο για να κάνουν κατάθεση στεφάνων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.