Ειδησεογραφικό site

Επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια και στρουθοκαμηλισμοί

102

Του Γιάννη Μιχαήλ

Δεν θα υιοθετήσω την ακραία άποψη που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το παιχνίδι των  Τούρκων στη Θράκη (αν και θα έπρεπε να το κάνω, γιατί οι Κουμουνδουραίοι, με ευκολία κολάνε τη ρετσινιά του «μερκελιστή» ή του «γερμανοτσολιά» σε όλους όσους έχουν μια άλλη προσέγγιση στις θέσεις τους, που έχουν σχέση με τους εταίρους μας- και δανειστές μας).

Ας πάμε, όμως, στο προκείμενο.

Από αφέλεια, από ανοησία, από ασχετοσύνη, από υστεροβουλία, από λανθασμένες εκτιμήσεις, δημιούργησαν ένα μείζον  εθνικό θέμα, αφού με την αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο, οι πολιτικοί μικρόνοες του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού προξενείου.

Κι αυτό γιατί η δυναμική ακτιβίστρια, ήταν «μαύρο πρόβατο», για τους μουσουλμάνους της περιοχής, επειδή υποστήριζε ότι είναι ελληνίδα και δεν ήθελε πάρε-δώσε με τους πασάδες της Άγκυρας, όπως εσκεμμένα κάνουν οι ομόθρησκοι της στην Θράκη.

Με την ακατανόητη πολιτική τους συμπεριφορά, κατόρθωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να αναμοχλεύσουν ένα ζήτημα (ανύπαρκτο για την Ελλάδα) που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των τουρκικών επιδιώξεων.

Ας το καταλάβουν όμως, ο Τσίπρας και η παρέα του, ότι είναι επικίνδυνο να παίζεις με τη φωτιά.

ΥΓ. Αυτός που προαλείφεται για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μας εξηγήσει γιατί δεν παίρνει μέρος στο πανευρωπαϊκό ντιμπέϊτ με τους άλλους τέσσερις υποψήφιους ( Γιούνκερ, Σουλτς, Φέρχοφσταντ, Κέλερ) στις 28 Απριλίου στο Μάαστριχτ; Ή για μια ακόμη φορά ο Αλέξης, θα παραστήσει την στρουθοκάμηλο;

Τα σχόλια είναι κλειστά.