Ειδησεογραφικό site

Επεισόδια και ξύλο εξω απο εκλογικά κέντρα

29

Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία αλλά παρ΄ολα αυτα δεν έλλειψαν τα επεισόδια.

Το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης στον Πειραιά επικράτησε αναστάτωση όταν ένας άγνωστος άνδρας μπήκε σε εκλογικό τμήμα και έριξε μπουνιά στον εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ο δράστης αμέσως μετά αποχώρησε με τη μηχανή του και χάθηκε στα στενά του Πειραιά.

Λίγη ώρα αργότερα στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, πέντε στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δέχθηκαν
επίθεση από δέκα άτομα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ η αστυνομία, μετά από έρευνα, προχώρησε σε δύο προσαγωγές. Επίσης, φθορές σε προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκάλεσαν τρεις άγνωστοι λίγο πριν τις 13:00 και στην οδό Κρωπιας και Ελαιών στην Πετρούπολη.

Όμως, την ίδια ώρα, ένας υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα, στο εκλογικό κέντρο του 5ου ΕΠΑΛ, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη, επίσης στην Πετρούπολη.

Σε ανακοίνωση της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ γίνεται λόγος για «προκλήσεις των φασιστών» οι οποίοι «πήραν την απάντηση που τους άξιζε».

Εν τω μεταξύ, τον ρόλο του ειρηνοποιού κλήθηκε να αναλάβει πριν λίγη ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς απέτρεψε την πρόκληση σοβαρού επεισοδίου σε εκλογικό κέντρο της Β΄ Πειραιώς.

«Πρωταγωνιστές» της έντασης ήταν ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος και ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμμάς, οι οποίοι αφού λογομάχησαν για αρκετή ώρα λίγο έλειψε να μετατρέψουν το χώρο σε… ρινγκ.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα του Κερατσινίου, μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν για επιθέσεις οπαδών της Χρυσής Αυγής, εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξαφνικά, οι δύο τους ήρθαν τετ-α-τετ με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι αντεγκλήσεις. Από την πλευρά του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από δήμαρχο Κερατσινίου.

Όπως και να έχει πάντως τα αίματα άναψαν και παραλίγο η κατάσταση να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όμως, χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το κλίμα αποφορτίστηκε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Θερμό επεισόδιο στο Πλωμάρι της Λέσβου

Στο Πλωμάρι της Λέσβου έπεσε… ξύλο μεταξύ υποψήφιου βουλευτή και στελέχους άλλου κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος χτύπησε το στέλεχος με μεταλλικό αντικείμενο και ο τραυματίας πήγε στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Πλωμαρίου.  Το συμβάν επιβεβαιώθηκε από το θύμα και ο θύτης -σύμφωνα με πληροφορίες- έφυγε για να γλυτώσει το αυτόφωρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.