Ειδησεογραφικό site

Επειδή οι Έλληνες δημιουργούν και πάνε παντού!

93


Εννέα Έλληνες ζωγράφοι στο Grand Palais του Παρισιού. Πρόκειται για την έκτη φορά που Έλληνες καλλιτέχνες εκθέτουν έργα τους σε μια από τις κορυφαίες εκθέσεις η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 25 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Εννέα Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα εκθέματά τους στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση “Art en Capital” που διοργανώνεται στο Grand Palais στο Παρίσι από τις 254 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το “Art en Capital” εδραιώθηκε το 2006 και πρόκειται για την ένωση τεσσάρων παραδοσιακών εκθέσεων με τις εξής ενότητες: “Γάλλοι καλλιτέχνες” (από το 1901), “Οι Ανεξάρτητοι” (από το 1884), “Ζωγραφική και Νερομπογιά” (από το 1954) και “Συγκρίσεις” (από το 1956).

grand-palais-paris-2009-800x586 (1)

Art-en-Capital

Στις εκθέσεις οι Έλληνες καλλιτέχνες Χρήστος Ευθυμίου, Κατερίνα Μαρούδα, Μαρία Μουριάδου, Χρήστος Κονταρούδις και η Μίνα Κόρδαλη παρουσιάζουν τα έργα τους στην ενότητα “Ανεξάρτητοι”.

Φέτος είναι η πρώτη φορά, επίσης, που τέσσερις Έλληνες θα εκθέσουν έργα τους στην ενότητα “Γάλλοι Ζωγράφοι”. Πρόκειται για τους Τάνια Δρογόση, Ελένη Νικολάκη, Αλίνα Μάτσα και Έφη Σουτόγλου.

Η Έμμυ Βαρουξάκη, που είναι η υπεύθυνη της ελληνικής συμμετοχής δήλωσε ότι “Τα έργα που συμμετέχουν στην ενότητα “Γάλλοι Ζωγράφοι” επελέγησαν από την επιτροπή καθώς παρουσιάζουν απόλυτα ελληνικά ή Μεσογειακά θέματα: Την Ύδρα (Έφη Σουτόγλου), την Μύκονο (Ελένη Νικολάκη), μια όαση (Αλίνα Μάτσα) και έναν περίπατο (Τάνια Δρογόση).”

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι “Οι ζωγράφοι επέλεξαν να παρουσιάσουν τα εκθέματά τους στην συγκεκριμένη ενότητα και να περάσουν από αξιολόγηση της επιτροπής καθώς τα τελευταία έξι χρόνια οι ελληνικές συμμετοχές έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των κριτών. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς βλέπουν το “Art en Capital” ως μια διέξοδο για άλλες εκθέσεις ή γκαλερί”

Στην συγκεκριμένη ενότητα πρόκειται να παρουσιαστούν 650 έργα από καλλιτέχνες απ’όλο τον κόσμο.

Πηγή: greekreporter.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.