Ειδησεογραφικό site

Επανέρχεται με νέες δηλώσεις ο Μωραΐτης: Προσβάλλουν την παράταξη όσοι ονειρεύονται ένα μικρό ΠΑΣΟΚ

124

Παρά τη σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη μετά την τοποθέτηση του Θάνου Μωραΐτη που έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επανέρχεται με νέες δηλώσεις περί αλλαγών και με σφοδρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Μιλώ για το πως εξελίχθηκε και τι έγινε ακριβώς με την Ελιά, τι πρέπει να γίνει με την κεντροαριστερά, εκεί θα χρειαστεί μια νέα ηγεσία, η οποία θα πρέπει να ενώνει, να εμπνέει, που θα δίνει προοπτική» είπε στον Βήμα 99,5.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μωραΐτης είπε: «Ο κ. Βενιζέλος δυστυχώς από τη Δευτέρα των εκλογών αντί να καθίσει να κάνει αυτός αλλά και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ μετά, μια ξεκάθαρη πολιτική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, μπήκαμε σε μια διαδικασία θριαμβολογίας. Αυτή την ώρα αντί να κοιτάζουμε ο καθένας τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τους στόχους, τα παιχνίδια και τους τακτικισμούς του, είναι η ώρα να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, αυτό λέω μέσα από το άρθρο μου, και να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά για την παράταξη».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του χώρου, όπως τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι. «Στην ηγεσία θα είναι αυτός που θα μπορεί να ενώσει αυτό το πράγματι δύσκολο παζλ».

«Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω παλιούς εσωκομματικούς διαχωρισμούς, διχασμούς και αντιλήψεις. Πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Εκτιμώ πως η παράταξη διαθέτει αυτή τη στιγμή τις νέες δυνάμεις, οι οποίες καλούνται και πρέπει να μπουν μπροστά, ώστε να υπηρετήσουν ένα στόχο, όχι ένα κόμμα μικρό ανθεκτικό, «γκενσερικού» τύπου που μπορεί να θέλουν κάποιοι, αλλά μια παράταξη μεγάλη που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν άναψα φλας στο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, τη χαρακτηρίζει «προκλητική».

«Την παράταξη την προσβάλουν αυτοί που ονειρεύονται ένα μικρό ΠΑΣΟΚ στα μέτρα τους, το οποίο θα το κουμαντάρουν εύκολα και θα τους βολεύει. Την παράταξη την τιμούν αυτοί που έδωσαν μάχες, πήραν στις πλάτες τους τα πάντα και είναι εδώ σήμερα και δεν συμβιβάζονται ούτε με μια ισόβια διακυβέρνηση με τη ΝΔ, ούτε να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμούν κάποιοι άλλοι. Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό και όταν θα κάνει αυτές τις διαρροές να προσέχει για ποιόν τις κάνει και τι λέει» κατέληξε ο βουλευτής.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια της χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.