Ειδησεογραφικό site

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί για το Πολυτεχνείο!

31

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και τις 6 Δεκεμβρίου καθώς αύριο γίνεται η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ στις 6/12 είναι η επέτειος δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο φόβος επεισοδίων αλλά και οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία σε πρεσβείες όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας κ.α., κτίρια όπου στεγάζονται επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, δημόσια κτίρια και άλλοι χώροι που μπορεί να αποτελέσουν «στόχους».

Σύμφωνα με το policenet.gr, ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, καθώς θα γίνει η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, την επομένη ημέρα στις 18/11 έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση οι αγρότες, το προσεχές Σάββατο ακολουθεί το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και δυο ημέρες μετά είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μέτρα για το Πολυτεχνείο

Με στόχο η πορεία να διεξαχθεί απρόσκοπτα και να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Περίπου 6-7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί της Τρίτης και σε κατάσταση επιφυλακής σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας ενώ αυξημένη παρουσία θα είναι και περιμετρικά Πολυτεχνείου, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Παντείου κ.α.Τα μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου θεωρούνταν αναμενόμενα από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς όπως έλεγαν οι «πρωταγωνιστές» σε αυτά ήθελαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις των αστυνομικών.

Τι είχε ζητήσει ο Ν. Τόσκας από τα ΜΑΤ

Πριν μερικές ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε στελέχη των ΜΑΤ είχε προαναγγείλει την τακτική της ΕΛΑΣ: «Οι ενέργειες που θα γίνουν και στην επόμενη κρίσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την Ηγεσία σας: Οχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους -που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς- να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας: που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων, γιατί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.