Ειδησεογραφικό site

Επίσημη επίσκεψη-μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θράκη

57

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στη Θράκη.
Στην πλατεία της Ορεστιάδας τον κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν με τις δέουσες τιμές, ο μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που τον καλωσόρισε στην πόλη, ο δήμαρχος Διδυμότειχου, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι τον έραιναν με άνθη.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ο βουλευτής Μαρίνος Ουζουνίδης.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πλούσια εκκλησιαστική ιστορία της περιοχής και στους διαχρονικά ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς της με το Φανάρι. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναγορεύτηκε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επίτιμος δημότης της Ορεστιάδας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια μετέβη στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, για τέλεση πανηγυρικής δοξολογίας.
Νωρίτερα, καθ΄οδόν προς την Ορεστιάδα, σταμάτησε σε συνοριακό φυλάκιο της 16ης Μεραρχίας Πεζικού και ευλόγησε τον διοικητή της μεραρχίας, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.