Ειδησεογραφικό site

Επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη στον Τσίπρα για την επίσκεψη στα μοναστήρια του Αγίου Όρους

30

«Κάποτε η αριστερά ζητούσε να περάσει στο κράτος η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία, τώρα όμως κάποιοι αριστεροί στην προσπάθεια τους να κυβερνήσουν υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις ακόμη και στα μοναστήρια» ήταν το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη σε ερώτηση για το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, που βρέθηκε στο Θησείο για να μοιράσει σε περαστικούς το βιβλίο “Μήπως είσαι Ποτάμι;” που έβγαλε το κόμμα του, συνέχισε για τα μοναστήρια, λέγοντας ότι δεν βλέπει το λόγο να μην φορολογείται ένα πλούσιο μοναστήρι που έχει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Σταύρο Θεοδωράκη, “όλοι οι Έλληνες πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στη φορολόγηση” και οι μόνοι που θα έπρεπε να εξαιρεθούν είναι “ιδρύματα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και εκκλησιαστικά ιδρύματα που προσφέρουν κοινωφελές έργο” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τον ΕΝΦΙΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για “προχειρότητα” στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, ενώ τόνισε ότι “σε όλη την Ευρώπη υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας αλλά στην χώρα μας όποιος έχει σπίτι πληρώνει πλέον νοίκι στο κράτος και αυτό πρέπει να διορθωθεί”.

Ερωτώμενος για το πώς πιστεύει ότι θα αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «πρέπει να κουνήσουμε τα χέρια μας και να μην τα περιμένουμε όλα από τα θεία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης το βράδυ της Τρίτης συμμετείχε σε εξόρμηση που πραγματοποίησαν εθελοντές του Ποταμιού στην περιοχή του Θησείου για να διανείμουν το βιβλιαράκι των 36 σελίδων που κυκλοφόρησε το Κίνημα με τίτλο «Μήπως είσαι Ποτάμι;».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους «ο στόχος των εθελοντών είναι να πάνε το βιβλιαράκι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας» ενώ το Σεπτέμβρη θα βγει ακόμη ένα βιβλιαράκι με τις 21 κυβερνητικές προτεραιότητες του Κινήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.