Ειδησεογραφικό site

Επίθεση στο Charlie Hebdo: Οι δράστες μπήκαν στο κτίριο απειλώντας σκιτσογράφο

54

Η σκιτσογράφος της Charlie Hedbo Corrine Rey, γνωστή ως Coco, ήταν αυτή που πρώτη βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο ενόπλους που σκόρπισαν τον όλεθρο στο σατιρικό περιοδικό σκοτώντας συνολικά δώδεκα ανθρώπους.

Η Coco, μάλιστα, ήταν αυτή που άνοιξε την πόρτα του κτηρίου στους τρομοκράτες καθώς για την πρόσβαση σε αυτό ήταν απαραίτητη η χρήση κωδικού.

«Είχα πάει να βρω την κόρη μου στο παιδικό σταθμό και φτάνοντας είδα δύο κουκουλοφόρους οπλισμένους που ήθελαν να μπουν στην εφημερίδα και με απείλησαν. Ήθελαν να μπουν μέσα και να ανέβουν στους επάνω ορόφους που είναι τα γραφεία. Πληκτρολογήσα τον κωδικό. Ανέβηκαν και πυροβόλησαν τον Wolinski , τον Cabu … διήρκεσε πέντε λεπτά … εγώ είχα βρει καταφύγιο κάτω από ένα γραφείο … Μιλούσαν τέλεια γαλλικά … Είπαν ότι είναι από την Αλ Κάιντα» περιγράφει τις σκηνές που έζησε η σκιτσογράφος.

Στο διπλανό γραφείο από το κτίριο της εφημερίδας, ο Υve Cresson δημοσιογράφος για Ασιατικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα για το bayoo.tv, κατέγραψε με λεπτομέρεια την επίθεση από την αρχή, φωτογραφίζοντας την επέμβαση της αστυνομίας αλλά και τα σπασμένα τζάμια στα γραφεία της δικής του εφημερίδας, καθώς βρέθηκε και σφαίρα μέσα στο κτίριο τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.