Ειδησεογραφικό site

Επίθεση στο Σαρλ Ντε Γκωλ και στη La Defense ετοίμαζαν οι τρομοκράτες!

36

Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι τρομοκράτες που εντοπίστηκαν την Τετάρτη από τη γαλλική αστυνομία σε διαμέρισμα στο προάστιο Σεν Ντενί, στο Παρίσι.

Ενώ η Γαλλία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ που προκάλεσαν τα φονικά τρομοκρατικά χτυπήματα της περασμένης Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι οι βομβιστές σκόπευαν να επιτεθούν στην περιοχή La Défense του Παρισιού αλλά και αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ.

Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες, είπε στο Reuters ότι οι βομβιστές ετοιμάζονταν να «χτυπήσουν» την επιχειρηματική περιοχή La Défense, ενώ λίγες ώρες αργότερα, τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αστυνομικές αρχές στη Γαλλία είχαν πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες θα σχεδίαζαν να επιτεθούν στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως αποκάλυψε ο αξιωματούχος, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας βρήκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μια «νέα ομάδα» τρομοκρατών σχεδίαζε να επιτεθεί στην επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, τα στοιχεία που είχαν οι αρχές για την επικείμενη επίθεση στη La Défense, τις οδήγησαν στην επιδρομή στη «γιάφκα» των τρομοκρατών τα ξημερώματα της Τετάρτης, αλλά και σε δύο ταυτόχρονες έρευνες στο Σαρλ ντε Γκωλ το μεσημέρι της ίδια ημέρας.

Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι οι έρευνες δεν συνδέονται «άμεσα» με τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά γίνονται για διάφορους λόγους, «συμπεριλαμβανομένων στοιχείων που συνδέονται με εξτρεμιστικά στοιχεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό δίκτυο Europe1 μετέδωσε ότι στο διαμέρισμα των βομβιστών στο Σεν Ντενίς, όπου έγινε η αστυνομική επιδρομή, η αστυνομία βρήκε όπλα, εκρηκτικά και γιλέκα αυτοκτονίας, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε μετά την επιχείρηση και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ότι «εξουδετερώσαμε τους τρομοκράτες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.