Ειδησεογραφικό site

Επίθεση κατά πάντων από τον Μπερλουσκόνι μετά τις αποκαλύψεις Γκάιτνερ

40

Στην αντεπίθεση περνά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που δηλώνει επιβεβαιωμένος μετά τις αναφορές του Αμερικανού πρώην υπουργού Οικονομικών Γκάιτνερ για «μηχανορραφία» σε βάρος του το 2011: «Ήταν πραξικόπημα, το έλεγα και τότε», επιμένει ο πρώην Καβαλιέρε, επαναλαμβάνοντας πως έπεσε θύμα «εχθρών από εντός και από εκτός της χώρας».

Ο Μπερλουσκόνι καλεί επιτακτικά σε εξηγήσεις τον Ιταλό πρόεδρο, τους προέδρους Βουλής και Γερουσίας και τον πρωθυπουργό.

Σε διάφορες εμφανίσεις του σε εφημερίδες και κανάλια από την Τρίτη, οπότε και βγήκε στη δημοσιότητα η αναφορά του Γκάιτνερ για τη θυελλώδη G20 το 2011, ο Μπερλουσκόνι εμφανίζει τα όσα γράφει ο Γκάιτνερ ως πλήρη επιβεβαίωσή του.

«Δεν εκπλήσσομαι» λέει χαμογελώντας ήρεμα σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera. «Έλεγα πάντα πως το 2011 στις μάχες της κυβέρνησής μου, αλλά και στις μάχες της χώρας μου, υπήρξε ένα κίνημα από το εσωτερικό και το εξωτερικό με στόχο να αντικατασταθεί η κυβέρνησή μου, η εκλεγμένη, από μία άλλη» λέει χαρακτηριστικά ο Μπερλουσκόνι.

«Τον Ιούνιο του 2011, όταν ακόμα δεν είχε εφευρεθεί η απάτη των spread, ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο είχε υποδεχθεί τον Μόντι για να επιλεγεί η κυβέρνηση τεχνοκρατών» υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι.

Όσον αφορά την G20, δίνει «εύσημα» στον Ομπάμα που «συμπεριφέρθηκε σωστά» και λέει με νόημα ότι οι Μέρκελ και Σαρκοζί τον καλούσαν επίμονα να ζητήσει στήριξη από το ΔΝΤ -κάτι που ο ίδιος απέρριψε λέγοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη και αναφέροντας πως «θα σημάνει αποικιοποίηση της Ιταλίας όπως έγινε με την Ελλάδα».

Στην τελευταία από σειρά συνεντεύξεων του τις τελευταίες ώρες, ο Μπερλουσκόνι, σημειώνοντας για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για «βαρύτατη συνωμοσία», είπε δηκτικά: «Παρατηρώ ότι ούτε o αρχηγός του κράτους, ούτε οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας, ούτε ο αρχηγός της κυβέρνησης έχουν κάνει κάποια δήλωση».

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε περιοριστεί να σχολιάσει σε βραδινή εκπομπή ότι είναι «η 18η συνωμοσία για την οποία μιλά ο Μπερλουσκόνι».

Υπό την πίεση που υφίστατο το 2011 η Ιταλία, η οποία λόγω του μεγέθους της δεν θα μπορούσε να διασωθεί από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης, η Ρώμη οδηγήθηκε στην κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι και έπειτα στις εκλογές που, μετά από κενό μηνών, οδήγησαν στην κυβέρνηση Λέτα.

Τον Λέτα έχει διαδεχθεί ο Ρέντσι που, όπως και οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζεται από δυνάμεις της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς. Η Ρώμη δεν προσέφυγε ποτέ, ούτε μετά την πτώση του Μπερλσουκόνι, σε στήριξη από το εξωτερικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.