Ειδησεογραφικό site

Επίθεση Βορίδη κατά Μεϊμαράκη: Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία που έκανε τις εκλογές – Αναδείχτηκε πλήρως η σύγκρουση συμφερόντων

65

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ευάγγελου Μειμαράκη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μια ημέρα μετά το φιάσκο στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε το πρωί της Δευτέρας έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρεία που ανέλαβε τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ ανέφερε ότι και ο κ. Βορίδης είχε δικηγορικές σχέσεις με αυτή.Η απάντηση του κ. Βορίδη ήταν άμεση και αιχμηρή: «Ποτέ δεν υπερασπίστηκα την εν λόγω εταιρεία, ας μας πει αυτός που τα λέει ποιες εταιρείες έχω υπερασπιστεί και να δούμε ποια είναι η δική μου εμπλοκή» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm και συνέχισε:

Έχει αναδειχθεί πλήρως η σύγκρουση συμφερόντων, μετά από αυτό το οδυνηρό που συνέβη χτες στη ΝΔ. Ο κ. Μειμαράκης βγήκε και μίλησε σήμερα, ενώ θα έπρεπε να το κάνει από χθες. Έπρεπε να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από το κόσμο, να αναλάβει πολιτική ευθύνη και να πει ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Να διευκρινίσει πώς οδηγήθηκε η παράταξη σε αυτή την κατάσταση.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Μειμαράκη ότι σε μία δύσκολη στιγμή για το κόμμα δεν θέλει να συνδεθεί ως υποψήφιος πρόεδρος με το πρόβλημα, γι’ αυτό και υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Αναφερόμενος στην πρόθεση του κ. Μειμαράκη να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ αν παραιτηθούν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι είπε: ή αναγνωρίζεις το πρόβλημα και λες ξεκάθαρα παραιτούμαι ή δεν το αναγνωρίζεις και δεν παραιτείται.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στην παράταξη ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «πρέπει να συνηθίσουμε όλοι σε ένα επίπεδο κριτικής, αλλά πρέπει αυτό να διατηρείται και όχι να πέφτει. Πρόκειται για αντιπαράθεση επιχειρημάτων και δεν πρέπει να θίγεται κανένας από αυτό. Δεν πιστεύω στα κόμματα- «νεκροταφεία», αλλά αν δεν έχεις πολιτικά επιχειρήματα πέφτουμε πολύ χαμηλά».

Παράλληλα ζήτησε να τελειώνει άμεσα το θέμα των εσωκομματικών εκλογών.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.