Ειδησεογραφικό site

Επίθεση Αυστριακών ΜΜΕ εναντίον Τσίπρα: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

63

 

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, γράφουν τα αυστριακά ΜΜΕ σχολιάζοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου θρυμματίζεται.

Μέσα σ΄ένα ένα 24ωρο, ο Αλέξης Τσίπρας ανασκεύασε τα όσα είπε στην Θεσσαλονίκη, γράφει από την πλευρά του ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι,  αρχικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχε πει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας των Βρυξελλών και εν συνεχεία ότι θα τηρήσει την συμφωνία. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ο Τσίπρας αναδιπλώνεται δείχνοντας ότι είναι όλο και πιο απελπισμένος μετά από ένα άχρηστο πόκερ.

Weiner Zeitung

Αλέξης Τσίπρας: O βασιλιάς είναι γυμνός, σχολιάζει η εφημερίδα της Αυστρίας «Wiener Zeitung» στην ιστοσελίδα της επισημαίνοντας ότι , ο απερχόμενος πρωθυπουργός έχει απολέσει την υποστήριξη των στελεχών του κόμματός του.

Το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θρυμματίζεται την ώρα που η κεντροδεξιά εμφανίζεται ενωμένη. Ο Τσίπρας παραιτήθηκε για να επανεκλεγεί, γράφει η αυστριακή εφημερίδα. Τον Αύγουστο, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είχε σαφές προβάδισμα έναντι της Ν.Δ, τώρα όμως τα δύο κόμματα δίνουν μία μάχη στήθος με στήθος, υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Είναι μακρύς ο δρόμος για τη βελτίωση της συμφωνίας,  είχε πει από την Θεσσαλονίκη την Κυριακή ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας,  ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Με αυτό το τρόπο,  όπως είπε,  θα προσπαθήσει να επιτύχει μία ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Και εκεί που υποστήριζε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας με τους πιστωτές, στη συνέχεια δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα τηρήσει την συμφωνία με τους εταίρους δείχνοντας όλο και πιο απελπισμένος. Πολλές αδυναμίες της κυβέρνησης του Τσίπρα είναι πλέον ορατές. Για τον Τσίπρα, όμως, η κατάσταση έγινε δύσκολη στο εσωτερικό του κόμματός του καθώς δέχθηκε κριτική από πολλά στελέχη του αφού δεν σταμάτησε την πολιτική της λιτότητας των προκατόχων του, όπως είχε υποσχεθεί. Αντ’ αυτού, μετά από μήνες συγκρούσεων με τους εταίρους, ο Τσίπρας  έκανε στροφή και αποδέχθηκε  το τρίτο πακέτο στήριξης. Οι πρώην σύντροφοί του του προσάπτουν ότι όλο αυτό το διάστημα έπαιζε πόκερ στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και τελικά έκανε παραχωρήσεις υποκύπτοντας στις πιέσεις τους. .Τον Αύγουστο ο Τσίπρας παραιτήθηκε με την ελπίδα ότι θα βγει πιο ισχυρός από τις εκλογές. Τώρα, όμως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του έρχεται ισόπαλο με τη Ν.Δ .Ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό φαίνεται η ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Tagesspiegel

Mε τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία μάχη στήθος με στήθος του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ,  ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε χτες από τη Θεσσαλονίκη ότι θα συμμορφωθεί με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι πιστωτές, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Tagespiegel».

Υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μία ισοπαλία του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη ΝΔ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός άλλαξε γραμμή πλεύσης. Τώρα υπόσχεται ότι θα τηρήσει τη συμφωνία με τους δανειστές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.