Ειδησεογραφικό site

ΕΟΠΥΥ κατά ιδιωτικών κλινικών: Αβάσιμη η επίσχεση, στρέφεται κατά των πολιτών

37

Αβάσιμη και αντισυμβατική χαρακτηρίζει ο ΕΟΠΥΥ την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας την οποία αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι συμβεβλημένοι γιατροί, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και οι κλινικές, και ανακοινώνει ότι η επίσχεση «ως μονομερής παραβίαση της σύμβασης θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων όσους την εφαρμόσουν».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι λόγοι που επικαλούνται οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας είναι αβάσιμοι και προσχηματικοί. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «όλοι γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους έχει ήδη αποπληρωθεί ενώ με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, ύψους 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί  η άμεση καταβολή των οφειλόμενων».

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι η προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι η κατάργηση του clawback για το 2015 και στο πλαίσιο αυτό ζητεί τη συνεργασία φορείς και τα συλλογικά όργανα των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας «προς την υιοθέτηση επιμέρους μηχανισμών ελέγχου της υπερβάλλουσας ζήτησης, εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των αναγκών των ασφαλισμένων και οικονομικής σταθεροποίησης των παρόχων χωρίς την επιβολή clawback».

«Η εξαγγελία για επίσχεση είναι, με βάση τα ανωτέρω, αβάσιμη και στρέφεται ευθέως κατά των πολιτών και των αναγκών τους σε υπηρεσίες υγείας» υπογραμμίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και καλεί όσοι έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας «να  αναθεωρήσουν την απόφαση τους και να συνεχίσουμε την διαβούλευση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το περιεχόμενο των συμβάσεων μας».

Καλεί επίσης τους ασφαλισμένους να βεβαιώνονται ότι ο πάροχος στον οποίο απευθύνονται δεν συμμετέχει στην επίσχεση ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι με το σύνολο της δαπάνης για τις υπηρεσίες που θα πάρουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.