Ειδησεογραφικό site

Εξώδικη δήλωση του πατέρα του μαθητή που φόνευσε τη μητέρα του

62

Απάντηση στην κατάθεση της διευθύντριας της 6ης Ψυχιατρικής Κλινικής κυρίας Ελένης Μαραγκουδάκη δίνει ο πατέρας του μαθητή της Γ’ Λυκείου που φόνευσε τη μητέρα του γιατί του έκανε παρατήρηση και του είπε να πάει για ύπνο, αφού το πρωί έδινε εξετάσεις…

Με εξώδικη δήλωση που έστειλε στο protothema.gr επισημαίνει πως:
“Για την ψευδή κατάθεση της το Δεκέμβριο του 2013 υπόβαλαμε εις βάρος της μήνυση, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, για το αδίκημα της ψευδορκίας μάρτυρα και ψευδούς καταμηνύσεως και συκοφαντικής δυσφήμησης. Η Ε. Μαραγκουδάκη απέκρυψε από την κυρία Ανακρίτρια, την πάθηση του υιού μου ήτοι σχιζοφρένεια, της οποίας βασικό σύμπτωμα είναι οι παραληρηματικές ιδέες και του ενδεχόμενου, τα όσα ισχυρίζεται ότι δήθεν της είπε ο υιός μου, να είναι προϊόν της διαταραγμένης υγείας του. Τουναντίον αν και γνώριζε τα παραπάνω, παρουσίασε τα λεγόμενα του, ως σοβαρά και αληθινά. Σημειωτέον ότι ο υιός μου ρητά αρνήθηκε ότι της είπε τα παραπάνω αλλά ανεξάρτητα από το τι είπε σε μένα, που λίγη σημασία έχει, το πλέον σημαντικό είναι ότι τον υιό μου εξέτασαν συνολικά επτά ψυχιάτροι πέραν της Ε. Μαραγκουδάκη. Σε κανέναν από αυτούς δεν επανέλαβε τα όσα υποτίθεται πως εκμυστηρεύτηκε μόνο στην κυρία Μαραγκουδάκη. Η Ε. Μαραγκουδάκη, προκειμένου να προδώσει αληθοφάνεια στους ισχυρισμούς όχι μόνο απέκρυψε από την κυρία Ανακρίτρια ότι ο υιός μου πάσχει από σχιζοφρένεια, αλλά από τον Οκτώβρη του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014, διάστημα κατά το οποίο ήταν η θεράπουσα ιατρός του, ουδέποτε εξέδωσε ιατρική γνωμάτευση για την πάθηση του υιού μου, παρά τις οχλήσεις από την Ανακρίτρια”.
Υπενθυμίζουμε πως ο 19χρονος μαθητής από το Αγρίνιο άλλαξε στάση και ενώ αρχικά είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι «πήρα με το κουζινομάχαιρο τη ζωή της μητέρας μου επειδή μου είχε κάνει παρατήρηση», αποκάλυψε στην ψυχίατρο και διευθύντρια της 6ης Ψυχιατρικής Κλινικής του Δαφνιού ότι «ο πατέρας μου, μου ζήτησε να πω ότι εγώ έχω διαπράξει το έγκλημα εναντίον της μητέρας μου, διότι εγώ θα πήγαινα για λίγο καιρό στη φυλακή ενώ εκείνος θα καθόταν για πολλά χρόνια. Τον είδα να τη χτυπάει, νομίζω πέντε φορές, εκείνη με καλούσε για βοήθεια φωνάζοντας το όνομά μου κι εγώ έντρομος είχα ακινητοποιηθεί στον καναπέ και δεν έκανα τίποτα για τη μητέρα μου».
Η νομική άποψη
«Η εκδοχή που παρουσιάστηκε από την ψυχίατρο καθώς και όλη η κατάθεσή της, πρωτίστως απετέλεσαν αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από πλευράς της υπεράσπισης του ανηλίκου, για ευνόητους λόγους. Από την έρευνα αυτή, που συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων διεξοδική αντιπαραβολή της με όλα τα γνωστά σε εμάς στοιχεία, προέκυψε πανηγυρικά ότι η ανωτέρω εκδοχή είναι παντελώς αναληθής, καταρριπτόμενη από σωρεία στοιχείων. Η δικογραφία είναι ολοκληρωμένη και συνεκτική και το μόνο που απομένει είναι να ελεγχθεί η επίδραση των ασχέτων φαρμάκων που χορηγούνταν την κρίσιμη εποχή στον ανήλικο, ώστε να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο» τονίζει ο δικηγόρος του πατέρας κ.Κωνσταντίνος Καπελλάκης.
Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.