Ειδησεογραφικό site

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε επιχειρηματίες

38

Εγκληματική οργάνωση η οποία διέπραττε εκβιασμούς και απάτες σε βάρος επιχειρηματιών εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ένας απόστρατος αστυνομικός και δύο ιδιώτες. Επιπλέον, αναζητούνται δύο Ιταλοί υπήκοοι (άνδρας και γυναίκα), τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και άλλοι δύο Ιταλοί και ένας Έλληνας, αγνώστων στοιχείων.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και απάτη. Εκτιμάται ότι οι δράστες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2014, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομα τουλάχιστον 110.400 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα άρχισε μετά τον Ιούλιο του 2014, όταν καταγγέλθηκε από επιχειρηματία ότι ο συλληφθείς ιδιώτης και ο Ιταλός υπήκοος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, με το πρόσχημα υποτιθέμενης επένδυσης, η οποία αφορούσε στην εισαγωγή σιδήρου από την Ιταλία στην εγχώρια αγορά.

Η συναλλαγή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ενώ ο συλληφθείς, τόσο προσωπικά, όσο και μέσω τρίτων ατόμων, απειλούσε και εκβίαζε τον επιχειρηματία, όταν αυτός αντιλήφθηκε την απάτη.
Στο πλαίσιο εξέτασης της καταγγελίας προέκυψε επίσης ότι, τον Ιούνιο του 2014, οι δύο παραπάνω δράστες, σε συνεργασία με τον απόστρατο αστυνομικό, εξαπάτησαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Κένυας, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 55.000 δολαρίων, για υποτιθέμενη επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ με διάφορες μεθοδεύσεις κατάφεραν να τους αποσπάσουν άλλα 6.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.