Ειδησεογραφικό site

Εξέγερση μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

16

Εξέγερση μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκε χθες Τρίτη στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με αίτημα να ταυτοποιηθούν επί τόπου και όχι στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του νησιού, όπως τους ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες (100 Ιρακινοί και 200 Σύριοι), διέμεναν μέχρι χθες στον Καρά Τεπέ, όπου συνεπλάκησαν με Αφγανούς και Πακιστανούς. Μετά τα επεισόδια, μεταφέρθηκαν στο εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης, όπου σήμερα τους ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους.

Για τη μεταφορά πείστηκαν οι Ιρακινοί, όχι όμως και οι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν διαδήλωση από το κολυμβητήριο με κατεύθυνση τη συμβολή του λιμανιού με την οδό Τζέιμς Αριστάρχου και με στόχο να κλείσουν το δρόμο, διεκδικώντας άμεση ταυτοποίηση στο κολυμβητήριο και έκδοση δικαιολογητικών, για να φύγουν την ίδια μέρα στην Αθήνα.

Ομάδα λιμενικών σταμάτησε τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένας λιμενικός από έναν Σύριο και να γενικευτεί η σύγκρουση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πάλλης μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατήγγειλε τη βία που ασκήθηκε κατά των προσφύγων κατά τις συγκρούσεις, αλλά τόνισε πως «τα παράλογα αιτήματα που τέθηκαν, δεν μπορεί παρά να είναι παρακινούμενα και προβοκατόρικα από ντόπιους κύκλους».

Με παρέμβαση ψυχραιμότερων, τα επεισόδια έληξαν και οι Σύριοι υποχώρησαν και δέχθηκαν να μπουν σε λεωφορεία και να πάνε στη Μόριο προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Όπως έγινε γνωστό, κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν έξι διαδηλωτές, ενώ τραυματίσθηκαν ελαφρά, ένας διαδηλωτής και ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.