Ειδησεογραφικό site

Ενός λεπτού σιγή στο προεδρικό μέγαρο για τα θύματα του μακελειού (ΦΩΤΟ)

53

proedriko

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ειδική τελετή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Στην τελετή παρέστη ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβυς ε.τ., κ. Γεώργιος Γεννηματάς.

Στην τελετή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ακριβώς στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Την ίδια ώρα, ενός λεπτού σιγή τηρούνταν και στη Σορβόννη, στο Παρίσι, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον Πρέσβυ της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα είπε:

« Κύριε Πρέσβυ, να διαβεβαιώσετε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Γαλλικό Λαό ότι για μας, τους Έλληνες και θέλω να πιστεύω για όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο, ιδίως αυτές τις τραγικές στιγμές οι τρεις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, ήτοι Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη, είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.