Ειδησεογραφικό site

Εντός 15 ημερών οι αιτήσεις για κάλυψη 547 θέσεων από υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

49

Αιτήσεις εντός 15 ημερών για την κάλυψη 547 θέσεων σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ της χώρας καλούνται να υποβάλουν οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ.

Η πρόσκληση αφορά «διαθέσιμους» που προέρχονται από υπουργεία και φορείς τους, πανεπιστήμια, τον ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των φορέων προέλευσης στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους.

Θα προσδιορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, ενώ θα υποβάλουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Παράλληλα, καλούνται οι Διευθύνσεις εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων να προβούν σε αποτύπωση (καταγραφή) των προσόντων των υπαλλήλων και να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί για το σκοπό αυτόν το ΑΣΕΠ και να ακολουθήσει η συνηθισμένη διαδικασία (μοριοδότηση, κατάρτιση προσωρινού πίνακα, ενστάσεις, τελικός πίνακας κλπ).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ αναμένεται να καλυφθούν:

300 θέσεις για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) του κλάδου δικαστικών επιμελητών και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού.
164 θέσεις υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου γραμματέων και διεκπεραίωσης υποθέσεων
73 θέσεις κυρίως διοικητικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της χώρας και σε ΚΕΠ
10 θέσεις για γραμματείς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της Αθήνας (Διοικητικό Εφετείο, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Πταισματοδικείο).

Τα σχόλια είναι κλειστά.