Ειδησεογραφικό site

Εντόπισαν σε προάστιο του Παρισιού το δεύτερο αυτοκίνητο των τρομοκρατών

30

Το μαύρο Seat Leon, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές μετά από τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, βρέθηκε σε προάστιο της πόλης, στο Μοντρέιγ.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες των επιθέσεων έπειτα από τα «χτυπήματα» σε εστιατόρια και μπαρ της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο ανατολικό προάστιο. Ο εντοπισμός του φαίνεται πως ενισχύει τα σενάρια ότι τουλάχιστον ένας δράστης παραμένει ελεύθερος.

Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν όπλα και δαχτυλικά αποτυπώματα, σύμφωνα με γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Η αστυνομία είχε εκδώσει σήμα για το όχημα το Σάββατο, προειδοποιώντας μάλιστα αστυνομικούς και πολίτες να μην το πλησιάσουν.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής, ενώ το δημοσίευμα σημειώνει ότι ίσως ο ελεύθερος δράστης να είναι εκείνος που διέφυγε στο Βέλγιο, έχοντας το αλλάξει αυτοκίνητο. Ανάμεσα στους 6 που συνελήφθησαν εκεί, ο ένας την Παρασκευή βρισκόταν στο Παρίσι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ. Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν από την αστυνομία, κοντά στα σύνορα.

Ενα πρώτο αυτοκίνητο είχε ήδη εντοπιστεί κοντά στο Bataclan και χάρη στο γεγονός ότι είχε νοικιαστεί στο Βέλγιο και υπήρχε ένα εισιτήριο από πάρκινγκ σε προάστιο των Βρυξελλών, οι έρευνες στράφηκαν προς τα εκεί, με αποτέλεσμα να γίνουν οι συλλήψεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.