Ειδησεογραφικό site

Εννέα πετρελαϊκά οικόπεδα της Κρήτης δίνονται προς δημοπράτηση -Έκρυβε εκπλήξεις η παρουσίαση

51


Σημαντικές εκπλήξεις έκρυβε η παρουσίαση των προς δημοπράτηση ελληνικών οικοπέδων, που διεξήχθη το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο. Πρόκειται για το νέο γύρο παραχωρήσεων και μέσα σε αυτές εντάσσονται εννέα οικόπεδα στην Κρήτη.

Σε άρθρο του Capital.gr αναφέρεται συγκεκριμένα πως πρόκειται για εννέα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή κρίνεται ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη. Παράλληλα, θα δημοπρατηθεί μια περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές αφορούν στο Ιόνιο και εκτείνονται μέχρι τα Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερεικούσσα, Μαθράκι) βορείως της Κέρκυρας. Συνολικά τα προς δημοπράτηση οικόπεδα ανέρχονται σε 20.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΕΔΕΥ Σοφία Σταματάκη έχουν αποφευχθεί οι περιοχές κοντά στις ακτές ώστε να προστατευτεί ο τουρισμός. Ο διαγωνισμός για το γύρο παραχωρήσεων αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του τρίτου τριμήνου.

Για να συμμετάσχει μια εταιρεία στο διαγωνισμό θα πρέπει να αγοράσει 1500 χλμ σεισμικών συν όλα τα δεδομένα για το μπλοκ για το οποίο γίνεται αίτηση και την ερμηνεία των δεδομένων (BEICIP & PGS).

Για κάθε μπλοκ προβλέπεται να γίνει χωριστή αίτηση (δεν επιτρέπεται να κατατεθεί μία αίτηση για περισσότερα μπλοκ), ενώ για την αξιολόγηση των προσφορών θα ληφθεί υπόψη σε ποσοστό 40% η τεχνική προσφορά και σε ποσοστό 60% η οικονομική προσφορά. Τέλος σε περίπτωση κοινοπραξιών δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εταιρειών με ποσοστό κάτω από 10%.

Υπενθυμίζεται ότι για την περιοχή της Κρήτης είχαν εμφανιστεί στο πρόσφατο παρελθόν πολλές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχει προσδοκία για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων στην περιοχή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.