Ειδησεογραφικό site

Ενέκρινε το EFSF την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος

27

Την τυπική παράταση της συμφωνίας του με την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου 2015 ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Στήριξης (EFSF), μετά και τη σχετική απόφαση του Eurogroup.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του EFSF, «η διοίκηση του EFSF αποφάσισε σήμερα να παρατείνει τη συμφωνία του (Master Financial Assistance Facility Agreement – MFFA) με την Ελλάδα για τέσσερις μήνες. Αντί αυτή η συμφωνία να ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται έως και τις 30 Ιουνίου 2015».

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως τα κεφάλαια του MFFA θα είναι διαθέσιμα για τη χώρα μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ υπογραμμίζεται ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει λάβει 141,8 δισ. ευρώ από το EFSF…

«Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ενδιάμεσο βήμα, καθώς δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα. Επίσης διαβεβαιώνει ότι τα κεφαλαία του EFSF παραμένουν διαθέσιμα για τη χώρα για τέσσερις μήνες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τώρα την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους εταίρους προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη συμφωνία για το διάστημα έως τις 30 Ιουνίου. Αυτή (σ.σ. η συμφωνία) θα εδραιώσει περαιτέρω την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα μέχρι τώρα, χάρη στις εντυπωσιακές προσπάθειες των Ελλήνων», τονίζει ο επικεφαλής του EFSF, Klaus Regling.

Τα σχόλια είναι κλειστά.