Ειδησεογραφικό site

Εμπόριο χασίς με 18 κινητά, από συμμορία Αλβανών

34

Η προσπάθεια τεσσάρων Αλβανών να περάσουν στο ελληνικό έδαφος 82 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, καταγράφηκε από την θερμική κάμερα που χειρίζονταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας.

Μόλις προσπάθησαν να τους συλλάβουν, εκείνοι τράπηκαν σε φυγή και επέστρεψαν στην Αλβανία εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής. Οι παραλήπτες των ναρκωτικών μπήκαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο όπου είχαν φορτώσει τους τέσσερις σάκους και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς στην εθνική οδό, αλλά τελικά το αυτοκίνητο έπεσε με ορμή πάνω σε ένα σταθμευμένο περιπολικό και ο 20χρονος οδηγός του συνελήφθη. Άλλοι δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 21 χρόνων που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου, συνελήφθησαν στο 21ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας- Καστοριάς. Τέλος, συνελήφθη και ένας 24χρονος ομοεθνής τους στη Θεσσαλονίκη.

Τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν και στο πρώτο Ι.Χ. βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 82 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 84 κιλών και 287 γραμμαρίων. Ακόμη, κατασχέθηκαν 18 (!) κινητά τηλέφωνα και 9.805 ευρώ! Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Φλώρινας, ενώ οι τέσσερις αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν άμεσα οι αρχές της Αλβανίας που συνέλαβαν τέσσερα άτομα τα οποία μετέφεραν τους σάκους με το χασίς στο αυτοκίνητο του 20χρονου και άλλο ένα που τους περίμενε στο αλβανικό έδαφος για να τους μεταφέρει με άλλο όχημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.