Ειδησεογραφικό site

Εμμονή Τσίπρα στη διγλωσσία: Παρουσιάζει την αποτυχία σαν επιτυχία στο Eurogroup – Τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο

25

«Το αποτέλεσμα του Γιούρογκρουπ τη Δευτέρα καταδεικνύει πως η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους», τόνισε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα Τρίτη, ενώ ταυτόχρονασ μίλησε για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Οι τομείς όπου απαιτούνται αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία – πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ωστόσο στο χτεσινό Γιούρογκρουπ η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τα συμφωνημένα 2 δισ. € της δανειακής υποδόσης, που εκκρεμούν σχεδόν ενάμιση μήνα, ούτε τα συμφωνημένα 10 δισ. € για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, επειδή ήταν εκπρόθεσμη ως προς την υλοποίηση του συνόλου των συμφωνημένων όρων. Απλά της δόθηκε ακόμα μια βδομάδα για να υποβάλει τη σχετική έκθεση συμμόρφωσης με όλους τους όρους (και όχι μόνο με το 80% των προαπαιτούμενων της πρώτης μόνο λίστας), ώστε ν΄ αποδεσμευτούν τα σχετικά ποσά.

Επομένως η τρέχουσα βδομάδα αναμένεται ως περίοδος άκρως συμπυκνωμένης εκπλήρωσης προαπαιτουμένων μεταρρυθμίσεων.

 

Η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι η οργή στρέφεται πλέον εναντίον του πρωθυπουργού


Με ένα δηκτικό δημοσίευμα η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όταν επανεκλεγόταν τον Σεπτέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας με ένα πρόγραμμα λιτότητας ανά χείρας, προετοίμασε τους Έλληνες για όσα θα ακολουθήσουν, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Ημέρες οργής».

«Αν κάποιος γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει η οργή, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Η οργή τον έφερε στην εξουσία, μιας και οι Έλληνες δεν ήθελαν πια να πληρώνουν ξανά και ξανά για τα λάθη του παρελθόντος. Τώρα όμως η οργή στρέφεται εναντίον του», αναφέρει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Απεργίες στο μετρό, στα πλοία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και μια γενική απεργία μεθαύριο. Και τη νύχτα της Δευτέρας τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Άγνωστο αν πρόκειται για αντίδραση στην πολιτική λιτότητας. Οι επιθέσεις ωστόσο αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, την ώρα που στις μακρινές Βρυξέλλες μιλούν για νέες μεταρρυθμίσεις».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.