Ειδησεογραφικό site

Ελληνικό δεξαμενόπλοιο διέσωσε 221 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης

40

Η ελληνική ναυτοσύνη έδωσε για μία ακόμη φορά τα διαπιστευτήρια της. Το πλήρωμα του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Πρωτέας» του ομίλου Τσάκου υπό τις οδηγίες του καπετάνιου Παναγιώτη Μέλλου περισυνέλεξε σώους 221 μετανάστες που κινδύνευαν να πνιγούν στη Μεσόγειο, 60 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Marsa Susa (Απολλωνία) της Λιβύης.

Το πλοίο, έμφορτο, βρισκόταν στη ρότα από το  Sidi Kerir της Αιγύπτου  προς την Αγκούστα της Ιταλίας  όταν ενημερώθηκε από τον  τις αρχές της Ρώμης ότι σκάφος βορειοανατολικά της Βεγγάζης βρισκόταν σε κίνδυνο. Το πλοίο, με 24μελές πλήρωμα, κατέπλευσε άμεσα στο σημείο και περισυνέλεξε σώους 221 μετανάστες στους οποίους παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια.  Για την πορεία της  επιχείρησης ενημερώθηκαν πλήρως τόσο οι ιταλικές όσο και οι ελληνικές αρχές.

Ο Όμιλος Τσάκου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στον καπετάν Παναγιώτη Μέλλο, στους αξιωματικούς και το πλήρωμα για την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους στην παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε κίνδυνο».

Το πλοίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Tsakos Columbia Shipmanagement («TCM») S.A. με έδρα την Αθήνα.

 

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.