Ειδησεογραφικό site

Ελληνας ή Eυρωπαίος μεσήλικας το θύμα του φρικιαστικού εγκλήματος στο Αιγάλεω

36

Από την ανάπλαση του προσώπου και την αποκάλυψη των χαρακτηριστικών του θύματος προσπαθούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην λύση του θρίλερ με θύμα άγνωστο άνδρα στο Αιγάλεω.

Οι καπνοί που έβγαιναν από κάδο απορριμμάτων λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στην συμβολή των οδών Σαράφη και Μούδρου στο Αιγάλεω πρόδωσαν τους δολοφόνους ενώ προσπαθούσαν να πυρπολήσουν το πτώμα για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος.

Για την φωτιά ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες δίπλα από το κάδο αντίκρυσαν το αποτρόπαιο εύρημα. Μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών τυλιγμένο σε σεντόνι διαμελισμένο βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα.

Το πλέον φρικιαστικό που δίνει άλλη τροπή στην έρευνα είναι ότι οι δράστες είχαν κόψει τα χέρια του θύματος από το ύψος των καρπών προκειμένου να εμποδίσουν τις Αρχές να ταυτοποιήσουν το θύμα από την ανάλυση και σύγκριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Από την φωτιά που έβαλαν οι δράστες, το θύμα έχει υποστεί εγκαύματα από την μέση και πάνω, ωστόσο όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν έχουν αλλοιωθεί .

Από την νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής κ Νίκος Καρακούκης προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία ,τόσο για τον μηχανισμό της δολοφονίας, όσο και για το προφίλ του θύματος τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στις έρευνες.

Από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι η ηλικία του θύματος είναι 60 με 65 χρόνων ,ύψους περίπου 1.70 και δεν αποκλείεται να είναι Ελληνας.

Ο άτυχος άνδρας, όπως φάνηκε, είχε προβλήματα με την καρδιά του και είχε κάνει by – pass πριν από καιρό.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η οδοντοστοιχία που που πρέπει να είχε τοποθετηθεί τουλάχιστον προ εικοσαετίας.
Ο δράστης του εγκλήματος προσπάθησε με κάθε τρόπο να «σβήσει» κάθε ίχνος της δολοφονίας καθώς και στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα του θύματος.

Το πτώμα ήταν διαμελισμένο στη μέση με βαθιά τομή από άγνωστο μέχρι στιγμής όργανο , πάντως δυνατότερο από μαχαίρι.

Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές ο τρόπος δράσης – modus operandi – των δολοφόνων και η αγωνιώδης προσπάθεια τους να μην ταυτοποιηθεί άμεσα το θύμα. Στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι έκοψαν τα χέρια του θύματος για να μην αναγνωρισθεί από τα αποτυπώματα.

Δολοφονίες με διαμελισμό έχουν σημειωθεί αρκετές τα τελευταία χρόνια με θύματα κυρίως αλλοδαπούς από κυκλώματα δουλεμπόρων ή και Ελλήνων για προσωπικές ή οικογενειακές διαφορές.

Η συγκεκριμένη μέθοδος συναντάται για πρώτη φορά και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Το θύμα δεν αποκλείεται να ήταν σεσημασμένο και ο δολοφόνος να έδρασε προληπτικά για να εμποδίσει την αναγνώριση του.

Οι Αρχές εξετάζουν και το προσωπικό κίνητρο, ο δράστης δηλαδή να πρόκειται για άτομο του στενού περιβάλλοντος του θύματος και η αποκάλυψη των στοιχείων του θα μπορούσε να οδηγήσει τις Αρχές στην άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας, φθάνοντας στο δράστη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.