Ειδησεογραφικό site

Ελιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους «θεσμούς» – Παράταση στις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τον Ιούνιο

37

Ανατροπή στο παρά 5′ του Eurogroup. Ως τον Ιούνιο παρατείνονται οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει ότι θα επανεξεταστούν οι ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται εν εξελίξει.

Με παρέμβαση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Ν.Βαλαβάνη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εν εξελίξει διαγωνισμοί, μεταξύ άλλων για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αλλά και τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρατείνονται ως τον Ιούνιο.

Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν πηγές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μεταξύ άλλων πρόκειται για τους διαγωνισμούς των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτό ζητήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είναι αρμόδια για το ΤΑΙΠΕΔ.

Νωρίτερα, το “Πρώτο Θέμα” ανέφερε ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προσανατολιζόταν να κάνει για την Τετάρτη, διοικητικό συμβούλιο καθώς είχαν συσσωρευτεί διάφορα ζητήματα (διαδικαστικά, νομικά κ.ά.) τα οποία χρειάζονταν να αντιμετωπιστούν, ωστόσο, με τηλεφωνική παράμβαση της κ.Βαλαβάνης ζήτησε να μην συνεδριάσει το Δ.Σ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.