Ειδησεογραφικό site

Ελεύθερος και ο «Εσκομπάρ» της Ελλάδας με το νόμο Παρασκευόπουλου

65

 

Μετά τους Γεωργιανούς που δολοφόνησαν τον 67χρονο στην Ύδρα και τον 38χρονο που δολοφόνησε τον 27χρονο κοσμηματοπώλη τώρα με το νόμο Παρασκευόπουλου βρέθηκε εκτός φυλακής και ο πρωταγωνιστής μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις μεταφοράς κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Αλ. Αγγελόπουλο, τον αποκαλούμενο και «Εσκομπάρ της Ελλάδας» ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια κάθειρξη για την μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης με αλιευτικό σκάφος το 2004.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την ψήφιση του νόμου Παρασκευόπουλου όλα τα αιτήματα που είχε καταθέσει ο Αγγελόπουλος για την απόφυλάκισή του είχαν απορριφθεί. Όταν όμως υπέβαλε εκ νέου αίτημα τον Ιούνιο του 2015 εφαρμόστηκαν πλέον οι διατάξεις του νόμου του τότε υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας εκτός φυλακής τον Αγγελόπουλο αφού είχε εκτίσει τα 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί.

Εκτός από την υπόθεση των 5,5 τόνων κοκαΐνης σε βάρος του Αγγελόπουλου σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.

Η σύλληψη του «χοντρού», όπως ήταν η κωδική ονομασία που χρησιμοποιούσαν για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο οι αστυνομικοί σε Ελλάδα και ΗΠΑ, είχε γίνει στη Γερμανία μετά από ρεσάλτο στο πλοίο Africa 1, ανοιχτά του Γιβραλτάρ, στο οποίο είχαν βρεθεί τότε οι 5,5 τόνοι κοκκαΐνης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.