Ειδησεογραφικό site

Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεύτερη αίτηση αναθεώρησης της απόφασης για το Ελληνικό

44

Μετά την Περιφέρεια Αττικής και ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας ατομικά, αλλά και ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια» κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο αίτηση αναθεώρησης της απόφασης που «άναψε το πράσινο φως» για την επένδυση στο Ελληνικό.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις θα συζητηθούν στις αρχές του νέου έτους στην αυξημένη, 7μελή, σύνθεση του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, πρόσφατα το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρόεδρος Σωτηρία Ντούνη), με υπ΄ αριθμ. 3800/2014 απόφασης του είχε κρίνει νόμιμο το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία LAMDA. Τότε το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού, κάνοντας δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακαλώντας έτσι την προηγούμενη απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου, το οποίο είχε «παγώσει» στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου την σχετική διαδικασία.

Χθες κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης η Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, «με την αίτησή της η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ, αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής επαναλαμβάνει «την κατηγορηματική βούλησή της να προασπίσει τη Δημόσια Περιουσία» και εν προκειμένω «τα 40.000 τ.μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού».

Ο κ. Κόκκας στην αίτησή του υποστηρίζει ότι αν και ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία LAMDA, στην πραγματικότητα αγοράστρια εταιρεία είναι «μια παντελώς άγνωστη εταιρεία ειδικού σκοπού του Λουξεμβούργου η Hellnikon Global της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο υπολείπεται των απαιτήσεων της όλης διαδικασίας παραχώρησης».

Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία (Ν. 3986/2011), όπως επίσης παραβιάστηκε και η διαγωνιστική διαδικασία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.