Ειδησεογραφικό site

ΕΚΤ: Δεν θα αφήσουμε χωρίς ρευστότητα τις ελληνικές τράπεζες

29

Οι ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς ρευστότητα, απαντούν κύκλοι της ΕΚΤ στο σημερινό δημοσίευμα της  Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο, η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014.

Οι συγκεκριμένες πηγές διευκρίνιζαν ότι τα δημοσιεύματα περι διακοπής χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τόνιζαν ότι η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιήθηκε σαν διαπραγματευτικό όπλο.

Παράλληλα εξηγούσαν ότι πρόκειται για γεγονός και καθιερωμένη διαδικασία η οποία ισχύει. Δηλαδή εάν η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος τότε μέρος των collateral που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είναι αυτομάτως επιλέξιμο προκειμένου οι τράπεζες να λαμβάνουν χρηματοδότηση έναντι αυτού.

Σε αυτή την περίπτωση προσέθεταν, μπορούν οι τράπεζες να χρησιμοποιήσουν άλλα collateral για να αντικαταστήσουν την χρηματοδότηση ή στην περίπτωση που δεν υπάρχουν, να τύχουν χρηματοδότησης μέσω του ELA.

Τα σχόλια είναι κλειστά.