Ειδησεογραφικό site

«Εκτός τόπου και χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε η Ντόρα που «κλείδωσε» τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν

51

“Δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση για τη θέση της επιτρόπου είναι αποκλειστικά απόφαση του πρωθυπουργού και δεδομένου ότι ο Γιούνκερ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 15 Ιουλίου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινωθεί η επίσημη πρόταση της Ελλάδας”, δήλωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm καθώς το όνομά της θεωρείται το επικρατέστερο για να αναλάβει τη θέση της Ύπατη Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας την οποία σήμερα κατέχει η Κάθριν Άστον, και ουσιαστικά αποτελεί τον άτυπο “Υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ.

Η συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή “δεν είναι είδηση καθώς τα στελέχη της ΝΔ ανταλλάσσουν απόψεις”,δήλωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενώ δεν αποσαφήνισε το λόγο της συνάντησης αρκούμενη μόνο στο να πει ότι συζήτησαν “για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας”.

Για την κεντροδεξιά και τη προσπάθεια ανασυσπείρωσης της ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι “ο διαχωρισμός τέτοιου είδους έχει καταργηθεί και οι νέες τάσεις είναι οι ομάδες ευθύνης και οι ομάδες λαϊκισμού, και η ουσία της συζήτησης σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τις νέες κοινωνικοοικονομικές ανάγκες της χώρας”.

“Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στόχο να σταματήσει την αποκρατικοποίηση, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σε αντίθεση με το ΚΚΕ που λέει ότι για να μπλοκαριστεί η ιδιωτικοποίηση θα πρέπει να απαρνηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις συστάσεις” σχολίασε η κ. Μπακογιάννη για το δημοψήφισμα που επιχειρεί να φέρει προς συζήτηση ο ΣΥΡΙΖα για τη μικρή ΔΕΗ.

Για την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι “το κλίμα που θα διαμορφωθεί το φθινόπωρο θα κρίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπλοκάρει την Προεδρική εκλογή” και τόνισε ότι είναι “λάθος η παράγραφος του Συντάγματος να γίνεται μικροπολιτικό όπλο στα χέρια του καθενός για να προκαλεί εκλογές . Η χώρα δεν αντέχει μικροκομματικά παιχνίδια και θα πρέπει να αλλάξει αυτό το άρθρο. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει συγκεκριμένη ατζέντα για μείωση φορολογικών συντελεστών και μπορεί να διαπραγματευτεί και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας χρόνων που αποδίδει πλέον (πρωτογενές πλεόνασμα)”.

Για τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους μισθούς των ενστόλων και των δικαστικών τόνισε ότι “μισθολογική πολιτική δεν πρέπει να κάνουν τα δικαστήρια αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση, πρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση φορολογικών συντελεστών για να αυξηθούν τα έσοδα”.

Αναφορικά με το ζήτημα της μικρής ΔΕΗ και την απεργία της ΓΕΝΟΠ η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι “η επιστράτευση είναι ένα πολύ δύσκολο μέτρο και καμία κυβέρνηση δεν πετάει τη σκούφια της να το κάνει αλλά δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι πλέον το νούμερο ένα έσοδο για την Ελλάδα, η κυβέρνηση έπρεπε να αποφύγει το μπλακ-αουτ σε κάθε περίπτωση”.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.