Ειδησεογραφικό site

Εκτακτες συσκέψεις σε Γαλλία και Γερμανία για την Ελλάδα

21

Έκτακτες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Δευτέρα, σε Γαλλία και Γερμανία με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έπειτα και από την απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε για διαβουλεύσεις τους ηγέτες των μεγαλύτερων γερμανικών κομμάτων σε μια έκτακτη σύσκεψη με κεντρικό θέμα την ελληνική κρίση, όπως ανέφερε και ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, κατά τη συνάντηση αυτή όμως δεν αναμένονται αποφάσεις, αλλά όπως μετέδωσε η Süddeutsche Zeitung, συζητείται επίσης και το ενδεχόμενο συζήτησης στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. Ο σχεδιασμός δεν έχει κλείσει καθώς δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ μέσα στην εβδομάδα.

Αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μανουέλ Βαλς, για το θέμα της Ελλάδας

Όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα αύριο στις 10.00 (ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσουν ο Ολάντ, ο Βαλς, ο υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.