Ειδησεογραφικό site

Εκρηκτικός διάλογος μεταξύ Θεανώ Φωτίου και Ραχήλ Μακρή – Ρεκόρ γρήγορης αποχώρησης της πρώην υπουργού από εκπομπή

63

Ένας απολαυστικός διάλογος εκτυλίχθηκε ανάμεσα στη Θεανώ Φωτίου και τη Ραχήλ Μακρή, το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Βέβαια αυτός ο διάλογος δεν κράτησε και πολύ αφού η πρώην υπουργός δεν… άντεξε την «ορμητική» βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας και αποχώρησε άρον άρον από το στούντιο, μέσα σε χρόνο ρεκόρ από την έναρξη της συζήτησης.

Οι δύο κυρίες ήταν καλεσμένες του Γιώργου Αυτιά για να τοποθετηθούν επί των πολιτικών εξελίξεων ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη.

Η κυρία Φωτίου γνωστοποίησε τις προθέσεις της από την αρχή: «Εγώ δεν ήρθα εδώ για να ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που δήθεν προσεταιρίζονται την Αριστερά. Ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού».

Είχε σπεύσει πάντως να σχολιάσει ότι η ίδια παραμένει σταθερή στις απόψεις της και ότι δεν είναι εκείνη που άλλαξε τρία κόμματα μέσα σε τρία χρόνια, ρίχνοντας «καρφί» για την κυρία Μακρή.

Η απάντηση της δεύτερης ήταν ιδιαίτερα -όπως αναμενόταν- καυστική: «Οδηγείτε τους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια. Μάθετε να φτιάχνετε μαρμελάδες, να ταΐσετε
τους φτωχούς. Στο Βελβεντό έχουμε πολύ ωραία ροδάκινα».

Η κυρία Φωτίου στη συνέχεια, ενοχλημένη, «απείλησε» τον παρουσιαστή της εκπομπής ότι αν δεν επιβάλει την τάξη θα αποχωρήσει από το πλατώ, γιατί δεν ήθελε να ξεκατινιαστεί και γιατί διακατέχεται από την αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζει την Αριστερά. Τελικά, μάζεψε τα χαρτιά της και έφυγε… «Στο καλό» τής ευχήθηκε η Ραχήλ Μακρή, «στολίζοντας» την αποχώρηση της πρώην υπουργού με τη φράση: «Είστε η ντροπή της Αριστεράς».

Διαβάστε τον διάλογο:

Φωτίου: Εγω μπήκα στην πολιτική τα τρία τελευταία χρόνια, δεν άλλαξα τρία κόμματα τα μέσα σε τρία χρόνια. Είμαι σταθερή σε αυτό που πιστεύω μια ζωή, δηλαδή στη ριζοσπαστική Αριστερά.

Μακρή: Το μνημόνιο δεν είναι ούτε ριζοσπαστικό, ούτε αριστερό

Φωτίου: Συνέλθετε κυρία Μακρή!

Μακρή: Οδηγείτε τους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια

Φωτίου: Κύριε Αυτιά μπορώ να σηκωθώ να φύγω, δεν ήρθα εδώ για να ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που δήθεν προσεταιρίζονται την Αριστερά. Ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού. Πρέπει να επιβάλλετε την τάξη!

Μακρή: Μάθετε να φτιάχνετε μαρμελάδες να ταΐσετε τους φτωχούς. Στο Βελβεντό έχουμε πολύ ωραία ροδάκινα. Να ‘ρθείτε να σας μάθουμε!

Φωτίου: Θα φύγω άλλη μια φορά γιατί αυτή είναι η αξιοπρέπεια της Αριστεράς

Μακρή: Να φύγετε να πάτε στο καλό. Είστε η ντροπή της Αριστεράς. Τα μνημόνια που υπογράψατε δεν είναι ούτε Αριστερά ούτε ριζοσπαστικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λίγο καιρό Φωτίου και Μακρή τάσσονταν στο ίδιο «στρατόπεδο» της Αριστεράς και εκπροσωπούσαν ίδιες απόψεις και θέσεις. Για ακόμα μια φορά όμως φαίνεται ο διχασμός και το μέγεθος της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι άλλοτε «σύντροφοι» πλέον δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα με έντονο ταπεραμέντο όπως οι προαναφερθείσες κυρίες…

Τα σχόλια είναι κλειστά.