Ειδησεογραφικό site

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Πολύ γενναιόδωρη η πρόταση των δανειστών

27

«Πολύ γενναιόδωρη» χαρακτήρισε την πρόταση των πιστωτών της Ελλάδας προς την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

Σύμφωνα με τον Γιέγκερ, οι διεθνείς πιστωτές έχουν κάνει συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για αυτό και όπως υπογράμμισε, τώρα είναι στο χέρι των Ελλήνων να κινηθούν.

«Είναι στο χέρι της Ελληνικής πλευράς να κάνει τη δική της συνεισφορά για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστά, σημειώνοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε απόλυτα κατανοητό σε όλους ότι ο χρόνος πιέζει πλέον την Ελλάδα

Μεταξύ άλλων, ο Γιέγκερ διεμήνυσε ότι στόχος των Ευρωπαίων ηγετών είναι να κρατήσουν Ελλάδα στο ευρώ και πως σκοπός της αυριανής συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι να υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν θα χρειαστεί να συναντηθούν ξανά άμεσα για να συζητήσουν για την Ελλάδα, αν στο Eurogroup που συνεδριάζει αύριο στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), υπάρξει συμφωνία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το χθεσινό Eurogroup στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε πριν την ώρα του εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεώρησε ότι το κείμενο, που κατέθεσαν προς συζήτηση οι Θεσμοί ήταν… «μαλακό», ότι δεν περιείχε δηλαδή αρκετά σκληρά μέτρα. Την άποψή του συμμερίστηκαν και περίπου άλλοι τέσσερις με πέντε υπουργοί, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι το κείμενο αυτό δεν μπορεί να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών τους!

Τα σχόλια είναι κλειστά.