Ειδησεογραφικό site

Εκπληκτη από το αίτημα Τσίπρα για μείωση του χρέους δήλωσε η Μέρκελ – Η Καγκελάριος διαμηνύει κατηγοριματικά πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο

40

Έκπληκτη δήλωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του CDU/CSU η Άνγκελα Μέρκελ για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα περί μείωσης του χρέους λέγοντας, σύμφωνα με παριστάμενους βουλευτές, «όχι» σε κάθε σχετικό πιθανό αίτημα.

«Η ευθύνη για τις επόμενες κινήσεις βρίσκεται πλέον στην ελληνική πλευρά¨δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση του CDU/CSU στη γερμανική Κάτω Βουλή (Bundestag). Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ουσιαστικά επανέλαβε τις απόψεις τόσο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, όσο και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τα χαμηλά επιτόκια με τα οποία αποπληρώνει η Ελλάδα το χρέος της καθώς και το γεγονός πως η χώρα μας δεν καταβάλει τόκους στην Ε.Ε. μέχρι το 2020, δεν καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε ακόμα πως η τελευταία δόση προς την Ελλάδα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που θα γίνει μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως σύμφωνα με το Reuters, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι θα περιμένει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ντάισελμπλουμ: Έρχομαι στην Αθήνα για συζήτηση, όχι για διαπραγμάτευση

Την ίδια ώρα, η επίσκεψή μου στην Αθήνα την Παρασκευή δεν είναι για να διαπραγματευτώ αλλά για να γνωριστούμε, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπός του δεν θα πρέπει να δοθεί κανένα επιπλέον μήνυμα στην παρουσία του στην ελληνική πρωτεύουσα καθώς όπως είπε «αυτές είναι ώρες γεμάτες δουλειά για την ελληνική κυβέρνηση και έτσι είναι πιο βολικό (σ.σ. να έρθει ο Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα)».

Συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα θα βρεθεί την Πέμπτη ο Γερμανός σοσιαλιστής και πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη από την Δευτέρα ο κ. Σουλτς είχε ανακοινώσει, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα για συγχαρητήρια, ότι θα ερχόταν στη χώρα μας αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και πριν τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.