Ειδησεογραφικό site

Εκλογές το συντομότερο ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

35

Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η ετυμηγορία του λαού είναι γενναία και πεντακάθαρη.

«Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς το θέμα του χρέους με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα έρθει να επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα, το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και έχει κρατήσει κλειστό στο συρτάρι του;», διερωτήθηκε.

«Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο λαός μας έδωσε εντολή να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές αλλά που θα αποτελέσει την νέα μεγάλη και απόλυτη πλειοψηφία που θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης της κυβέρνησης».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι ο λαός «καταδίκασε αποφασιστικά την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων», παρατηρώντας πως «για πρώτη φορά ανέδειξε την Αριστερά σε πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά».

«Χαιρετίζουμε αυτό το μεγάλο βήμα σημαντικού μέρους των πολιτών που αψήφησε την τρομοκρατία, τις επεμβάσεις τους εκβιασμούς μέσα και έξω από τη χώρα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.