Ειδησεογραφικό site

Εκλογές, αν υπάρξουν διαρροές, προαναγγέλλει η Χρυσοβελώνη

24

Για τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και για την επίτευξη συμφωνίας μίλησε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη εκφράζοντας την άποψη ότι Θα υπάρξουν δυσκολίες για να περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία αυτή η συμφωνία» . Στην περίπτωση μάλιστα, όπως είπε, που τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και υπάρξουν διαρροές «το λόγο θα έχει ο λαός».

Για τον ΦΠΑ στα νησιά η κυρία Χρυσοβελώνη είπε: «Στην πρόταση της κυβέρνησης πάλι τίθεται θέμα της μη διατήρησης της έκπτωσης (ΦΠΑ στα νησιά), έτσι διάβασα. Αντί αυτού, σκέφτεται η κυβέρνηση, δηλαδή το επιτελείο, το οποίο ασχολείται με την διαπραγμάτευση, να προχωρήσει σε κάποιες φοροαπαλλαγές για τους μονίμους κατοίκους των νησιών».

«Πάντως, αν υπήρχε κάποια διαφοροποίηση, σίγουρα θα το γνώριζα από την αρχική θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ. Για μας αποτελεί πάρα πολύ σοβαρό θέμα αυτό και με τα δεδομένα, τα οποία γνώριζα μέχρι και χθες το βράδυ, αυτό συνεχίζει να υπάρχει, αυτή η θέση μας» τόνισε.

«Εμείς θεωρούμε ότι είναι προαπαιτούμενα, αν θέλετε, για να μπορέσουμε κι εμείς να στηρίξουμε μια συμφωνία, να υπάρχει μια νομική δέσμευση για το θέμα του χρέους. Αλλά αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο και να αναφερθεί στη συμφωνία που θα καταρτιστεί, μαζί, πακέτο, τώρα. Σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η ιστορία θα δρομολογήσει εξελίξεις. Δεν υπάρχει περίπτωση, είτε αυτό μπορεί να περάσει από τη Βουλή είτε δεν θα περάσει από τη Βουλή, σίγουρα κάποια πράγματα θα διαφοροποιηθούν, θα αλλάξουν. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν δυσκολίες για να περάσει από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Από κάποιες συζητήσεις, τις οποίες είχα εγώ με τους βουλευτές, υπάρχει μια έντονη ανησυχία, κυρίως και πρωτίστως γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για αυτό που λέγεται χρέος. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα είναι δύσκολα. Αν τεθεί θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των δύο ομάδων και υπάρχουν αρκετές διαρροές, κάτι στο οποίο πιστεύω ότι τελικά δεν θα καταλήξουμε, τότε στις δημοκρατίες τον λόγο έχει ο λαός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.