Ειδησεογραφικό site

Λυκούδης-Κουίκ προτείνουν κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»

29

Την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού από την παρούσα Βουλή στην οποία θα συμμετέχουν «οι βασικές δυνάμεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης» πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό την ανάγκη σχηματισμού του λεγόμενου και «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε δε, πως οι πολιτικές δυνάμεις που «θα τρέξουν την χώρα στην μεταμνημονιακή εποχή» δεν βρίσκονται αυτή την ώρα στο πολιτικό προσκήνιο αλλά είναι «υπό διαμόρφωση».

Ο κ. Λυκούδης τόνισε πως «πρέπει να τολμήσουμε προς άλλη κατεύθυνση. Θέλουμε πολιτική σταθερότητα μέσα από νέα συμφωνία των βασικών δυνάμεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που θα στηριχθεί από την παρούσα Βουλή ως την άνοιξη του 2016 για να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα» για να εξηγήσει «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει την διαπραγμάτευση του χρέους, την αλλαγή εκλογικού νόμου και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αποτελούν θέματα κρίσιμης εθνικής σημασίας. Θέματα που απαιτούν σημαντικά αυξημένες πλειοψηφίες. Από αυτή την συμφωνία θα ωφεληθεί τα μέγιστα ο τόπος και θα αποφευχθούν άσκοπες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι πολιτικές δυνάμεις τις χώρας ας δείξουν την ωριμότητα τους».

Πέραν αυτών, ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί δεν θέλει να προσμετρηθεί στις δυνάμεις της καθώς επίσης γιατί ο σημερινός κυβερνητικός σχηματισμός «δεν μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην μεταμνημονιακή εποχή. Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχασε την συνοχή των ΚΟ που την στηρίζουν και της κοινωνίας. Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται. Ομως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι η λύση αυτή την εποχή. Ίσως να περιπλέξουν το πρόβλημα οι εκλογές. Οι πολιτικές δυνάμεις που θα τρέξουν στο μέλλον είναι υπό διαμόρφωση».

Τέρενς Κουίκ

Την προοπτική κυβέρνησης εθνικού σκοπού περιέλαβε στην ομιλία του και ο κ. Τέρενς Κουίκ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η όποια συζήτηση πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είπε «υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά όμως από εθνικές εκλογές».

Πρόσθεσε δε: «Θα μπορούσε σε αυτή να συμμετέχουν και κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, χωρίς όμως τους σημερινούς τους αρχηγούς».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.