Ειδησεογραφικό site

Εθνική Ελλάδας: «Πάμε να γράψουμε ιστορία»-Τα σχέδια του Σάντος για την ενδεκάδα (Βίντεο)

78

Την πίστη τους ότι μπορούν να κερδίσουν τη «μάχη δίχως αύριο» απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και να βρεθούν στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκφράζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου οι Κώστας Κατσουράνης και Ανδρέας Σάμαρης.

Οι δύο αμυντικοί μέσοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος υπογράμμισαν ότι όλοι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για να πετύχουν τον στόχο τους.

«Για να είσαι δέκα χρόνια στην πρώτη δεκάδα του κόσμου δεν γίνεται να φέρνεις συνέχεια ισοπαλίες. Μάλλον κερδίζουμε κάποιους. Άλλοι λένε ότι βάζουμε πούλμαν. Έχουμε ταυτότητα όμως. Ξεκινάμε από το να μη δεχόμαστε γκολ. Να κρατάμε το μηδέν. Έχουμε πετύχει μεγάλες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορούμε να το ξανακάνουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση και νομίζω ότι κάνοντας ένα καλό παιχνίδι την Τρίτη, με συγκέντρωση και πηγαίνοντας το παιχνίδι εκεί που θέλουμε θα τα καταφέρουμε. Μπάλα παίζουν και οι αντίπαλοι όμως. Παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Θα προσπαθήσομε να τα δώσουμε όλα, να πάρουμε τη νίκη. Μόνο αυτή χρειαζόμαστε», ανέφερε ο τιμωρημένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι, Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην κριτική που δέχεται η Εθνική για την επιθετική δυστοκία.

«Μας κορόιδευαν πριν τη Ρουμανία και βάλαμε τρία γκολ. Αν δεν κάναμε φάσεις θα ήμασταν προβληματισμένοι. Κάνουμε φάσεις, πιστεύουμε ότι θα έρθει και το γκολ», δήλωσε με νόημα ο αρχηγός της ομάδας.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Σάμαρης συμπλήρωσε: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία την Τρίτη. Νικήσαμε αφρικανική ομάδα στο προηγούμενο Μουντιάλ. Είναι τελικός και για τους δύο και η Ελλάδα είναι φτιαγμένη για τέτοια ματς, όπως έγινε και στα μπαράζ. Είναι σαν νοκ άουτ παιχνίδι. Ο χαρακτήρας της Εθνικής θα παίξει ρόλο. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες συνθήκες. Η ζέστη και η υγρασία μας εμποδίζουν. Θέλουμε να είμαστε καλά πίσω και να μην δεχτούμε γκολ και μπροστά μπορούμε να πετύχουμε ένα τέρμα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η κατάσταση των Κώστα Μανωλά και Κώστα Μήτρογλου δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Αμφότεροι θα μπουν σε φουλ ρυθμούς και θα είναι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για τον καθοριστικό αγώνα με τους Ιβοριανούς. Πλέον, περιμένουμε την τελευταία προπόνηση για να φανούν τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει. Ο Κώστας Κατσουράνης είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στον αγώνα με τους Ιάπωνες και έτσι θα πάρει τη θέση του ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Γιάννης Μανιάτης θα γίνει το «εξάρι», ο Παναγιώτης Κονέ θα παίξει ως δεξιός εσωτερικός χαφ και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» αριστερά.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα διότι αγωνίστηκε λίγο ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος δείχνει να ποντάρει στην εμπειρία και την ικανότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια. Έτσι λοιπόν, στο δεξί άκρο της επίθεσης επιστρέφει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Αν τα καταφέρει η Ελλάδα, τότε θα προκριθεί στους «16» όπου θα συναντήσει την Κόστα Ρίκα σε αγώνα που θα γίνει στις 29 Ιουνίου, ενώ ο προημιτελικός που προκύπτει από αυτή την πλευρά του ταμπλό του Μουντιάλ, θα γίνει στις 5 Ιουλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.