Ειδησεογραφικό site

ΕΔΕ στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων για την εξαφάνιση του Βαγγέλη

43

Σε εξέλιξη είναι η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης κλιμακίου του ΕΛΟΓ Δήμητρα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων με στόχο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ίδρυμα και αν όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες περί βασανιστηρίων του 20χρονου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Νομικός Σύμβουλος, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε με σκοπό τον έλεγχο των καταγγελιών περί ενδοσχολικής βίας.

«Σκοπός είναι να πάρουμε καταθέσεις και από το προσωπικό κι από όποιον άλλο χρειαστεί προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα. Θα εξετάσουμε τα πάντα και μέχρι την Παρασκευή εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία πλήρη εικόνα», είπε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με την Αστυνομία προκειμένου να δοθεί επιτέλους ένα στοιχείο που θα οδηγήσει στα ίχνη του αγνοούμενου φοιτητή.

Έπειτα από τις πολλές και διαφορετικές πτυχές που έχει λάβει το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ξέσπασε «θύελλα» αντιδράσεων.

Μάλιστα, ο Διευθυντής της Σχολής ο κ. Κώστας Μάντζαρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς και είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Σχολή δέχονται πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ο θείος του Βαγγέλη ξεσπά: Άρρωστοι όσοι μιλούν για κακοποίηση

Πάντως, ο θείος του 20χρονου αγνοούμενου φοιτητή με νέες του δηλώσεις ξέσπασε κατά εκείνων που μιλούν για κακοποίηση του Βαγγέλη.

«Τα έχουμε χαμένα, 18 μέρες μετά και δεν έχει γίνει κάτι. Μηδέν από μηδέν μηδέν, τίποτα δεν αλλάζει, δεν υπάρχει φως δεν υπάρχει έστω μία ένδειξη για το Βαγγέλη μας δε μπορούμε να ξέρουμε ούτε αν είναι νεκρός ούτε ζωντανός. Μία χαραμάδα ελπίδας κάπως θα μας έδινε μία ανακούφιση αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε μία χαραμάδα ελπίδας μέχρι αυτή την ώρα. Προσπαθώ όπως και οι γονείς του Βαγγέλη να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά, πόσο να αντέξει κανείς. Ειδικότερα όταν έχει να αντιμετωπίσει και μία κατάσταση κρεατομηχανής με εικασίες, μυθεύματα, παραμύθια και αρρωστημένα σενάρια για εκτιμήσεις που αφορούν σεξουαλικά σενάρια κακοποίησης να υπάρχουν πίσω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη και που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο, μιλάμε για αρρωστημένους ανθρώπους που έχουν χάσει και το μέτρο και την ηθική τους».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κ. Γιώργος Δρυγιαννάκης, τονίζοντας πως συνεχίζει να ελπίζει ότι θα υπάρξει μία εξέλιξη που θα βοηθήσει στις έρευνες εντοπισμού του νεαρού από τους αστυνομικούς που δεν έχουν αφήσει κανένα σημείο ανεξερεύνητο.

Σημειώνεται, πάντως, πως σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει πάρει πάνω από πενήντα καταθέσεις, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.