Ειδησεογραφικό site

Είστε ακατάστατη; Ξανασκεφτείτε το…

47

Σύμφωνα με συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Sleep, ο τρόπος που έχουμε οργανώσει το δωμάτιο μας, μπορεί να είναι καταλυτικός στη σχέση που έχουμε με τον ύπνο.

Η έλλειψη του ύπνου, μας προκαλεί επιπλέον στρες, αυξάνοντας τα επίπεδα του άγχους και της κατάθλιψης και επιβραδύνοντας τη σκέψη.

Φαίνεται λοιπόν, σύμφωνα με τη μελέτη, ότι όταν έχουμε το δωμάτιο μας ακατάστατο και πνιγμένο με πράγματα, χαλάει η ποιότητα του ύπνου μας και δε βοηθάμε την αποφόρτιση του στρες.
Woman With Insomnia

Μάλιστα, τέτοια θέματα, αντιμετωπίζουν άνθρωποι με τη διαταραχή της αποθησαύρισης: πρόκειται για κατάσταση, κατά την οποία οι πάσχοντες συσσωρεύουν αντικείμενα, που πολλοί θα θεωρούσαν άχρηστα και τα οποία δυσκολεύονται να αποχωριστούν.

Αυτό οδηγεί σε ακαταστασία, η οποία επηρεάζει σημαντικά την ικανότητά τους να λειτουργούν μέσα στους χώρους που ζουν, αλλά και την πνευματική τους γαλήνη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο εμφάνισης αυτής της διαταραχής, δυσκολεύονται να κοιμηθούν και είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου, με αποτέλεσμα να είναι πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ypnos-grafeio

«Όσοι έχουν μανία με τη συγκέντρωση αντικειμένων, αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα με τη λήψη αποφάσεων και εκτελεστικών λειτουργιών. Ο κακός ύπνος είναι γνωστό, ότι επηρεάζει τη γνωστική λειτουργία γενικά.

Επομένως, αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακατάστατες κρεβατοκάμαρες, οποιοσδήποτε υπάρχων κίνδυνος γνωστικών δυσλειτουργιών, κατάθλιψης και στρες, μπορεί να αυξηθεί λόγω της κακής ποιότητας ύπνου», εξηγεί η Dr Pamela Thacher, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο St Lawrence University της Νέας Υόρκης.

Πηγή: onmed.gr

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.